El grup municipal de CiU Mataró s’ha dirigit a la comissió del Nomenclàtor que demanar que es posi el nom de l’1 d’octubre a una plaça o carrer de la nostra Ciutat. Amb aquesta iniciativa, que ja s’ha dut a terme a d’altres municipis catalans i també a poblacions del Maresme, es pretén deixar constància de la importància històrica del referèndum de l’1 d’octubre i també per deixar constància dels fets que van tenir lloc durant la jornada.

L’1 d’octubre passat va tenir lloc la celebració del Referèndum sobre la independència de Catalunya on hi van participar més 2’2 milions de persones. La jornada electoral “va ser un exemple de participació i democràcia, però també es van produir uns fets lamentables per part dels cossos de seguretat –Policia Nacional i Guàrdia Civil- que van actuar amb una violència desmesurada contra ciutadans innocents concentrats als col·legis electorals i que únicament volien expressar el seu vot”, recorda el cap del grup, Quim Fernàndez.

El regidor creu que Mataró hauria de seguir l’exemple de ciutats com Girona, que ha convertit la Plaça de la Constitució en la Plaça de l’1 d’octubre. “A Mataró podríem posar-li el nom d’1 d’octubre a la Plaça d’Espanya”, proposa Fernàndez, assenyalant que es tracta d’una plaça que ocupa un espai central a Mataró, i que es podria traslladar el nom d’Espanya a l’entorn de la Via Europa.