El debat i la polèmica sobre el paper dels animals a les festes i tradicions va causar que una de les carrosses amb més tradició de Mataró no participés a la Cavalcada de Reis

El grup municipal de CiU demana que la tradicional carrossa del “Tramvia de Mataró” participi el proper 10 de febrer a la Festa dels Tres Tombs. A la passada Cavalcada de Reis, els nens i nenes de la ciutat ja no van poder veure aquesta carrossa degut al debat i conseqüent polèmica sobre el paper dels animals a les nostres festes i tradicions. No només això, també es van quedar fora de la nostra Cavalcada comparses que havien aparegut els darrers anys, com és el cas dels carros carregats de carbó.

A Mataró, les persones responsables de la participació d’animals als esdeveniments de cultura popular sempre han tingut amb elles totes les atencions necessàries i són professionals que estimen els animals. Amb tot això, creiem que la solució no és tant simple com retirar els animals d’aquests esdeveniments i, fent-nos ressò de les queixes i suggeriments de diversos ciutadans i ciutadanes de Mataró, demanem que la carrossa del “Tramvia de Mataró” es pugui veure a la propera Festa dels Tres Tombs.