El grup municipal de CiU presenta una Declaració Institucional de rebuig amb l’objectiu que totes les formacions del consistori s’uneixin per defensar la dignitat de la política

El passat 21 d’abril del 2019 es va dur a terme a la localitat sevillana de Coripe la crema d’un ninot – amb un llaç groc i una estelada a l’esquena – que simulava la figura de Carles Puigdemont. La celebració local de Coripe consisteix en simular la crema d’un personatge públic o històric i enguany es va escollir a Puigdemont. Un grup de persones van transportar el ninot fins a ser penjat, afusellat i, finalment, cremat. 

Davant d’aquesta acció, l’alcalde del municipi, que es del PSOE, es va defensar dient que el ninot “representa un mal” i que el que es va matar durant la crema és aquest mal. Per tot això, denunciem aquesta ofensa a totes aquelles persones que comparteixen les idees representades pels símbols atacats. Els fets produits a Coripe són una falta de respecte a la figura del President de la Generalitat de Catalunya i a la totalitat de la ciutadania catalana. 

Amb tot això, el grup municipal de CiU presenta una Declaració Institucional a la propera Junta de Portaveus per condemnar la simulació de l’afusellament i crema de Carles Puigdemont, del llaç groc i de l’estelada. Rebutjem l’atac a aquests símbols que expressen i representen sentiments a qualsevol país democràtic. A més, donem suport a la decisió del Govern de la Generalitat de presentar una denúncia davant d’aquests fets a la Fiscalia especialista en matèria de delictes d’odi i discriminació. 

Hem de recordar que el President Puigdemont és un líder polític defensor del diàleg, la no-violència i el respecte mutu entre pobles. L’atac contra la seva persona representa també un atac directe contra la presidència de la Generalitat. Els llaços s’han convertit en un símbol reivindicatiu utilitzat pels catalans i catalanes amb l’objectiu de rebutjar la vulneració dels drets civils fonamentals. En cap cas és una reivindicació de la independència, sinó que és una protesta contra la presó cautelar d’activistes socials i càrrecs electes per les seves idees polítiques.

Fotografia de VilaWeb.