El govern municipal no compleix els acords i es nega a explicar als mataronins el projecte de La Presó | Espai de les Arts

Els dies 21 i 22 d’abril i en resposta a una de les al·legacions presentades per CIU Mataró com a condició per facilitar l’aprovació del pressupost municipal del 2018, es va celebrar una Jornada de Portes Obertes de l’Edifici de la Presó. Durant aquesta jornada molts ciutadans van poder visitar aquesta peça del patrimoni arquitectònic, que s’ha de convertir en el futur en la seu de l’Espai de les Arts, un projecte que el nostre grup va defensar estant en el govern municipal. Des del nostre grup crèiem que era molt important que es mostrés l’espai i s’expliqués el projecte que ha d’ajudar a dinamitzar la nostra ciutat i promocionar-la cultural i turísticament, i per això ho vam incloure dins les condicions per donar suport al pressupost municipal.

Però durant la Jornada de Portes obertes ens vam trobar que el govern municipal complia el compromís a mitges, ja que els visitants no van obtenir cap informació sobre el projecte de l’Espai de les Arts i la Casa dels Artistes. A la Presó durant les portes obertes únicament es va poder veure la senyalètica d’alguns espais, però no s’explicava absolutament res de la Casa dels Artistes”.

Per això hem tornat a preguntar a l’alcalde si pensa complir l’acord signat el 16 de febrer amb el Grup Municipal de CiU per tal facilitar l’aprovació dels pressupostos 2018 pel que fa a aquest punt. “Ja ens hem trobat amb altres casos d’incompliments d’aquests acords i la situació ens comença a preocupar”, ha dit el cap del grup, Quim Fernàndez.

Es dona el cas, a més, que durant la Jornada de Portes Obertes de la Presó, els centenars de ciutadans que hi van anar no van poder accedir a la primera planta de l’edifici. “Per quina raó no es va permetre l’accés de la ciutadania a la primera planta de l’edifici tenint en compte que només tenia l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de la Ciutat?”, es pregunta Quim Fernàndez. El regidor recorda que no s’obria cap nou equipament i que les persones per accedir a l’edifici ja havien de pujar l’escala de la façana principal, per tant l’accessibilitat de la primera planta, a la que també s’accedia amb una escala, no pot ser l’excusa.

Si apliquem aquests mateixos criteris tècnics d’accessibilitat i normativa vigent, ens preguntem com es resoldrà l’accés al monumental orgue de la Basílica de Santa Maria durant el Festival Internacional d’Orgue, o l’accés al Jaciment Arqueològic de Torre Llauder durant el Tast de Jazz 2018”, afegeix.