El cap del grup municipal, Quim Fernàndez, es pregunta com s’ho farà el govern municipal socialista per arribar fins a finals de mandat amb només sis regidors. “Sobre el calendari al govern li queda un any i mig, però jo em pregunto com governarà el PSC durant aquest temps amb només sis regidors”, va dir Fernàndez en una entrevista de balanç de l’any emesa per Mataró Televisió.

CiU Mataró va abandonar el govern municipal el passat 5 d’octubre i després de no aconseguir un canvi de posicionament del PSC i de l’alcalde David Bote davant la celebració del referèndum i la violència exercida sobre els ciutadans el dia 1 d’octubre. “El pacte de govern estava funcionant raonablement bé, el problema va venir davant la convocatòria de referèndum i d’haver de cedir espais a la Generalitat”, va recordar Fernàndez, remarcant que el grup va “demanar a l’alcalde que fes un gest de democràcia, no un gest d’independència. Ja sabem que el PSC no està per la independència”.

“Quan vam deixar el govern ja vam anunciar que plantejaríem una moció de censura, perquè la gent del carrer no ens demanava que marxéssim del govern sinó que féssim fora a l’alcalde”, va recordar també Quim Fernàndez a l’entrevista, on va lamentar que tot i l’acord inicial amb els diferents grups, finalment ICV-EuiA va anunciar que no donaria suport a la moció de censura.

Fernàndez considera que ara, amb només sis regidors, el PSC ho té molt complicat per governar. “El que ens ha de preocupar ara és quina legitimitat té aquest govern”, va dir. Pel que fa al paper de CIU a l’oposició, Fernàndez va anunciar que “de moment volem ser lleials” i, per aquesta raó, hem donat suport a les Ordenances Fiscals i ens hem abstingut en la votació d’un pressupost “del que no ens sentim responsables”. A més, “ens hem trobat sorpreses com la inversió de 750.000 euros per traslladar la biblioteca a Can Xammar”. Fernàndez va assenyalar que “per donar un vot afirmatiu al pressupost s’ha de respectar el Pla de Mandat i el Pla d’inversions”.

Per últim, Fernàndez també va lamentar el tímid posicionament del govern i l’alcalde davant el fet que encara hi ha quatre presos polítics i part del govern català a l’exili. Sobre aquesta qüestió, va insistir en l’incompliment que el govern municipal està fent d’acords aprovats pel Ple, com en el cas de la pancarta per la llibertat dels presos o en l’aplicació de la campanya #seientlliure.