quim-noticia

CiU Mataró lamenta que els socialistes no hagin donat suport a una declaració en suport al Govern i el Parlament com a únics representants polítics legítims del poble català

El grup municipal de CiU Mataró ha donat suport a una DI aprovada en Junta de Portaveus per mostrar el suport al Govern de la Generalitat, encapçalat pel president Puigdemont, i al Parlament de Catalunya, sorgits de les urnes el 27S com a únics representants polítics legítims del poble català.

En la proposta es mostra el rebuig de l’Ajuntament a l’escalada repressiva dels darrers mesos i exigeix l’excarceració immediata de tots els presos polítics (Sánchez, Cuixart, Romeva, Turull, Rull, Bassa, Forn, Mundó, Borràs i Junqueras), així com exigeix la fi de la judicialització de la política catalana i exigeix l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155. A més, insta la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d’una solució política.
 
El regidor Quim Fernàndez ha lamentat una vegada més que el PSC hagi decidit no sumar-se a aquesta declaració, i que enlloc d’això, hagin decidit presentar una esmena a la totalitat a aquesta DI. “La declaració no es fica en el tema de independència sí o no, sinó que només vol mostrar el nostre suport a les institucions catalanes”, explica Fernàndez, lamentant que el PSC no li hagi donat suport. Per això, ha demanat al PSC “que torni al seu lloc i es posi al costat dels que defensem la democràcia i les llibertats”.

 

Deixa un comentari