El cap del grup municipal de CiU a Mataró, Quim Fernàndez, ha visitat aquest dimecres a Madrid l’exposició de RAMON GUILLEN-BALMES “…Y subid al infierno”, produïda pel Centres d’Arts Visual de la Ciutat M|A|C, que forma part de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya.

L’exposició, que va ser inaugurada el passat dia 2 de febrer,  està instal·lada a la sala d’exposicions del Centre Cultural Llibreria Blanquerna, seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid, i es podrà visitar coincidint amb la celebració a Madrid de la prestigiosa fira d’art  ARCO i fins proper dia el 8 d’abril.

L’exposició “Agafeu-vos de la mà i pugeu a l’infern. Ramon Guillen-Balmes”, que es va presentar a les Sales d’exposicions de Can Palauet,  va rebre un premi ACCA (Associació Catalana de Crítics d’Art)  atorgat a la comissària, Antònia M. Perelló, en la categoria de recerca. Quim Fernàndez, que era el regidor de Cultura quan es va produir i presentar l’exposició, considera que és motiu d’orgull per Mataró que arribi a Madrid. “És un fet excepcional tenint en compte que l’exposició ha estat produïda pel M|A|C i no pas per un dels grans museus del País”

Fernàndez també creu que aquest fet pot contribuir a “refermar la feina i posició del M|A|C”, i confia que ben aviat es pugui ubicar a “La Presó | Espai de les Arts” compartint espais amb el Taller de Gravat i el nou projecte de la Casa dels Artistes, reunint en un sol edifici les diferents expressions i tendències de les arts plàstiques i visuals, que va ser una altra de les seves apostes mentre va ser regidor de Cultura.

Quim Fernàndez ha visitat l’exposició acompanyat del secretari tècnic de la Delegació del Govern a Madrid, Sr. Gabriel Planella i de la Diputada al Congrés, Sra. Míriam Nogueras, que manté una estreta relació amb la nostra Ciutat. Fernàndez i Nogueras s’han entrevistat prèviament amb el secretari tècnic de la delegació, que actualment està fent funcions de Delegat, atès que qui ostentava aquest càrrec, l’exconseller de Cultura Hble. Sr. Ferran Mascarell, va ser cessat en aplicació de l’article 155 de la Constitució, aprovat amb els vots del PP, C’s i PSC-PSOE.

Tant Fernàndez com Nogueras coincideixen en la qualitat de l’exposició i la bona feina feta per la comissària i l’equip tècnic del M|A|C, així com en l’excel·lent adaptació que la comissaria ha fet als espais del Centre Cultural Llibreria Blanquerna.

Descarrega’t el programa de l’exposició RGB_ySubidalInfierno-Flyer