01-Ciu-quim-fernandez

QUIM FERNÀNDEZ OLLER
CAP DEL GRUP I PORTAVEU DE CIU MATARÓ

Nascut a Mataró el setembre de 1958. Va estudiar a l’Escola Pia de Santa Anna i a l’Escola de Formació Professional Miquel Biada, ara institut de secundària, i va iniciar els estudis d’arquitectura a l’UPC.

Pare de dos fills, ha treballat en el sector del comerç amb un negoci propi. En el món associatiu ha format part i és soci d’entitats de diversos àmbits. Ha estat fundador de l’Esplai Garbí i de l’Associació d’Amics de l’Escola Pia al Senegal i ha representat l’Ajuntament al patronat de la Fundació Maresme.

Com a militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va ocupar diversos càrrecs dins la formació, entre els quals el de president local, secretari d’organització comarcal o membre del Consell Nacional, màxim òrgan del partit entre congressos. Va formar part de la llista de Ramon Camp l’any 1987 i va ser regidor per primera vegada amb la llista de Josep Mañach.

A l’Ajuntament, des de l’oposició, va ser portaveu del grup municipal en diversos mandats i membre de diverses comissions informatives. L’any 2011, CiU, amb Joan Mora al capdavant, va assolir l’alcaldia de Mataró i Fernàndez va ocupar la regidoria de Cultura, Participació Ciutadana i  Ciutadania.

Durant l’actual mandat, fins al trencament del pacte de govern l’octubre del 2017, ha estat el Primer Tinent d’alcalde, regidor de Cultura i Participació Ciutadana. Ha estat president del Consorci de Normalització Lingüística des del 2011. President de l’EPE Mataró Audiovisual des de 2011 i del Consorci Digital Mataró-Maresme des de 2015, ha liderat políticament la integració de la ràdio i la televisió en un sol mitjà de comunicació. Actualment és el president del grup municipal de Convergència i Unió.

 

Mail: jfernandez@ajmataro.cat

Twitter: @quimfernandez

Facebook: https://www.facebook.com/quimfernandez?fref=ts

Linkedin: https://es.linkedin.com/pub/quim-fernandez/a2/403/7a2

Instagram: https://www.instagram.com/quimfdez/

Blog: quimfernandez.cat