CIU Mataró exigeix que s’implementin els recursos necessaris per evitar que fets com aquests es tornin a repetir  

El grup municipal de CiU Mataró està totalment en contra de l’ús hipòcrita, autoritari i partidista que els partits del bloc constitucionalista estan fent de la sentència de La Manada, aprofitant per reclamar un canvi del Codi Penal a la seva mida que no servirà per evitar situacions com aquesta, sinó només per retallar més drets i llibertats.

El PSC ha presentat una declaració institucional “feta sense cap rigor jurídic, que denota la deriva totalitarista i sectària del PP i els seus palmers”, assegura la regidora Isa Martínez, que critica la “hipocresia supina” d’aquests grups “que limiten llibertats a qui no els dona rèdit polític i converteixen els processos penals en instruments polítics”.

Segons la regidora, els grups del 155 “només permeten la crítica d’allò que ells decideixen que es criticable, coartant la llibertats de reunió i expressió quan els interessa, per convertir el dret penal en un dret d’autor i no del fet”.

El grup de CiU Mataró considera molt injusta la sentència de La Manada i, en el cas del vot particular, “s’hi pot ensumar un cert aroma a misogínia”, afirma Martínez. Per això, desitgem que el Tribunal d’Apel·lació o el de Cassació valori la prova amb visió de gènere i rigor jurídic i revoqui la sentència de La Manada, “ajustant la mateixa a dret d’acord amb les tesis de l’acusació pública i particular i d’acord amb el relats de fets que s’han donat per acreditats”, explica Martínez.

A més, considerem del tot intolerables les filtracions que s’han fet a la premsa de dades de la víctima de La Manada i, per això, demanen que s’investigui a tant a la magistrada Margarita Robles com al Ministre Català per aquest fet.

Des del grup de CIU Mataró volem manifestar tot el nostre suport a les víctimes d’agressió o abusos sexuals dels tipus que siguin, i en aquest cas a la jove víctima de la manada de llops ibèrics. En aquest sentit, exigim que el Govern implementi els recursos necessaris per tal d’evitar que fets d’aquesta mena es tornin a produir. Per això, creiem que cal implementar les polítiques de sensibilització, educació e igualtat necessàries, i dotar el Ministeri d’igualtat de més recursos preventius. A més, creiem que també cal dotar d’ajudes socials i psicològiques per les víctimes de delictes sexuals.