Mataró ha de poder aprofitar un edifici que está ben situat a una de les portes de la ciutat per a projectes educatius i d’innovació que complementin el Tecnocampus

L’estat en què es troba l’antiga seu de la Caixa Laietana, situada al Pla d’en Boet, impedeix que s’aprofiti l’espai per un ús edicatiu, d’innovació i noves tecnologies. L’actual propietari de Bankia té l’edifici completament abandonat, hi creix una vegetació desenfrenada amb una proliferació incontrolada de colònies de gats. Això crea una situació desafavorida i fins i tot contrària a la salut pública.

L’edifici es troba situat en un dels punts d’entrada de la ciutat, a tocar de la Laia L’Arquera, del Tecnocampus, de l’Edifici de Vidre i d’instal·lacions esportives importants de la ciutat. És justament per aquesta situació estratègica que l’edifici hauria d’esdevenir un punt important a la ciutat i no oferir aquesta imatge de deixadesa i abandonament. 

A més, amb la desaparició de la Caixa Laietana Mataró ha perdut completament la seva obra social. A part d’un compromís moral amb la ciutadania de Mataró que caldria esmenar d’alguna manera, seria aconsellable que Bankia pogués repensar-se col·laborar amb la ciutat. Pel passat de l’antiga Caixa Laietana i pel futur, atès que l’entitat disposa encara d’una amplia xarxa d’oficines, no només a Mataró sinó també a tot el Maresme. 

Per to això, demanem que el govern municipal dugui a terme les accions necessàries davant els responsables de Bankia per tal de trobar una solució i un ús adequat a un magnífic espai que es troba en un punt neuràlgic de la ciutat. Amb un ús educatiu, d’innovació i complementari del Tecnocampus evitaríem la degradació continuada i progressiva d’un edici que hauria de ser una peça clau de la nostra ciutat. De fet, l’amplitud de l’edifici i les seves instal·lacions podríen ser aprofitades per a moltes activitats de cara a la ciutadania.