El grup municipal de CiU Mataró dóna suport a l’acció reivindicativa “Un poble empresonat” que des d’avui i fins el proper diumenge tindrà lloc a Mataró per  denunciar la situació dels líders i representants polítics catalans que es troben en presó preventiva.

L’acció la impulsen Òmnium Cultural i l’ANC, que animen a la ciutadania a participar en aquesta acció que consisteix en empresonar-se en una de les dues cel·les simbòliques que s’intal·laran a la plaça Santa Anna. Les cel·les estaran equipades amb una taula, una cadira, un llit, diverses mantes, una estufa, un llum i un extintor. Aquesta performance, que ja s’ha realitzat en altres municipis catalans, vol denunciar la situació dels presos polítics catalans.

En nom del grup de CIU Mataró participaran a la performance els regidors Quim Fernàndez i Dolors Guillén, que animen a tots els mataronins i mataronines “que estiguin  en contra de l’empresonament dels nostres polítics a participar en aquesta acció i mostrar la seva solidaritat amb els presos polítics catalans”. L’acció també vol fer palesa la no normalitat que suposa l’existència de presos polítics a l’Europa del segle XXI”.

Quim Fernàndez participarà a l’acció dissabte 17 de les 16 a les 18hores, mentre que Dolors Guillén hi serà de 20 a 22h.

Paral·lelament s’ha organitzat un programa d’activitats al voltant de la performance, entre les quals destaca la taula rodona que tindrà lloc dissabte 17 a les 18h amb Miriam Nogueras i Miquel Buch (PDECat). També hi haurà concerts, dinars i sopars solidaris i altres activitats reivindicatives.

Podeu consultar el programa aquí