El grup municipal de CiU Mataró, juntament amb els d’ERC, Volemataró i la CUP vam decidir no assistir a l’acte de presentació del Codi de Conducta i Bon Govern. Aquest és el text que va llegir el cap del grup Quim Fernàndez en la compareixença conjunta que vam fer davant els mitjans:

Per a nosaltres, la gent de CiU-PDeCAT, Sense dignitat no hi ha ètica.

El Codi Ètic, que es porta a provació al Ple de demà i que avui es presenta, és un document d’intencions, un paper que després s’ha de complir, QUE CAL VOLER-LO COMPLIR.

  • Però perquè això sigui possible, el document i –sobretot—els promotors del document han de ser creïbles.
  • Perquè qualsevol norma sigui efectiva –i més una norma d’aquestes—cal que els seus promotors tinguin la mínima autoritat moral per plantejar-la.

I, lamentem dir-ho, ara mateix això no passa. No reconeixem al govern municipal ni als grups que volen tirar-ho endavant, ni la dignitat democràtica per fer-ho, ni l’autoritat moral per fer-ho complir.

Nosaltres no volem ser la comparsa d’uns grups que amb les seves accions desmenteixen les seves bones intencions. No estem disposats a avalar a aquells que amb les seves iniciatives o amb el seu suport han intervingut la Generalitat i l’han ocupat.

Nosaltres no volem ser còmplices aquí, d’unes formacions que amb la seva acció (directa o indirecta) impedeixen els més mínims drets fonamentals com els de reunió, manifestació i opinió.

No signarem un document amb aquells que no compleixen amb les conductes que es descriuen al Codi Ètic com responsabilitat, integritat, exemplaritat, honestedat, respecte,  lleialtat i sentit institucional.

No podem, quan parlem d’ètica, ser al costat dels que van ordenar la repressió de l’1 d’octubre, els que han empresonat als nostres legítims representants i a dirigents socials i ara, a més, persegueixen, acusen i detenen als nostres fills. NOSALTRES TAMBÉ SOM CDR

Insistim: SENSE DIGNITAT NO HI HA ÈTICA.