Recentment han aparegut noves pintades a la façana de l’antiga Presó que es troba catalogat com un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN)

Ja fa mesos que l’edifici de l’antiga Presó de Mataró es troba pendent d’obres de rehabilitació i condicionament de la planta baixa, però a més, recentment han aparegut noves pintades a la façana de l’edifici, així com a la tanca del Pati del Cafè Nou. Ja que estem parlant d’un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), sol·licitem que els Serveis Municipals corresponents esborrin de forma immediata les pintades i netegin la façana d’aquest edifici tant emblemàtic, patrimoni arquitectònic i històric de la nostra ciutat.

També demanem que l’actuació es realitzi tenint en compte la condició de BCIN que té l’edifici i que es donin les instruccions necessàries per tal que, tant en el cas de l’edifici de la Presó, com en d’altres elements del nostre patrimoni cultural, es tingui cura del seu entorn i es mantingui net de tots aquells elements que puguin deteriorar la seva imatge. 

Tot i que les pintades són noves, no és la primera vegada que des d’aquest grup municipal demanem que es mantingui una bona imatge d’aquest edifici. Ara fa un any ja vam reclamar al govern les males condicions en què es trobava la façana de La Presó, plena de pintades, i que s’havia de tenir cura d’un edifici com aquest ja que és dels més emblemàtics del centre de la ciutat.