El grup municipal de CiU insta a fer una Junta de Portaveus extraordinària perquè Bote  expliqui si ha complert els acords aprovats al Ple de l’Ajuntament els darrers dos anys

Si una cosa mereixen els ciutadans de Mataró és transparència en totes les accions polítiques que es duen a terme. Ja fa temps que aquest grup denuncia la falta de lideratge d’un alcalde incapaç de tirar endavant propostes ja aprovades al Ple de l’Ajuntament. Ara, a part d’aquest lideratge, també demanem transparència d’un govern que sembla oblidar les resolucions en un calaix que cada vegada deu acumular més pols.

En els darrers dos anys, el nostre grup ha presentat gairebé vint propostes de resolució, dotze de les quals han sigut aprovades pel Ple de l’Ajuntament. A més, algunes d’aquestes propostes han sigut aprovades amb el recolzament del mateix grup socialista i, tot i això, el grau de compliment del que s’ha aprovat en el Ple segueix sent un misteri. Per tot això, CiU ha demanat formalment la convocatòria d’una Junta de Portaveus extraordinària abans del Ple municipal ordinari corresponent al mes de maig i de l’inici de campanya per les eleccions municipals.

En primer lloc, volem que l’alcalde David Bote doni compta del que s’ha fet i – sobre tot – del que s’ha deixat de fer. Demanem resposta a l’estat de les propostes de resolució aprovades que hem presentat durant el mandat i, per evitar el que ha passat en altres ocasions, també hem reclamat que abans de la reunió es lliuri juntament amb la convocatòria, un document que reculli l’estat d’execució i compliment dels acords.

No hem d’oblidar que el Ple de l’Ajuntament és el màxim òrgan de la institució i representa la voluntat popular i la sobirania dels habitants de Mataró. Per tant, la falta d’informació que denunciem afecta no només al nostre grup municipal, sinó també a la resta de grups. Per això no entenem com un govern que fa bandera de la transparència i bon govern pot tenir aquesta poca consideració cap el treball i esforç dels grups municipals. El govern, amb aquesta manera de procedir, no mostra cap respecte per les propostes que presentem els grups i pels acords que s’aproven al Ple.

D’altra banda, també convé recordar el que l’alcalde Bote va dir en el Ple del passat 4 d’octubre del 2018, quan va afirmar que el vot positiu del govern “era simbòlic”. Dir que el vot positiu del govern és simbòlic és el mateix que avançar que l’acord no s’executarà i, en fer aquesta afirmació, el govern municipal i l’alcalde van demostrar la poca qualitat democràtica i la manca de respecte cap als grups de l’oposició i els ciutadans que els van votar.

No podem seguir amb aquesta falta de respecte a la feina que intentem fer. Ja ho vam destacar en el nostre vot d’abstenció en els últims pressupostos, el govern no pot seguir anant per la seva banda. No podem rebre respostes ambigües a propostes que ja s’han presentat en diverses ocasions; els acords s’han de complir perquè només així aconseguirem tirar endavant els projectes que estan en marxa. Per això volem fer  un seguiment i exigir en el que queda de temps fins les properes eleccions que el govern faci els deures i compleixi amb les propostes.

Article publicat al Capgròs (18/04/2019)